Eğitmen HakkındaEğitim HakkındaEğitim İzlencesiTanıtım Videosu

Can Ertuna

1978 Ankara doğumlu olan Can Ertuna, Bahçeşehir Üniversitesi Yeni Medya Bölümü’nde Doktor Öğretim Üyesi olarak görev yapıyor. Uzmanlık alanları; yeni medya, dijital haber araçları, TV ve video haberciliği, medya ve savaş.

Lisans ve yüksek lisans eğitimini ODTÜ’de tamamladı. Galatasaray Üniversitesi’nden medya ve iletişim çalışmaları alanında doktora derecesi sahibi. Akademik alanın yanı sıra yaklaşık 20 yıldır da televizyon haberciliği alanında çalışıyor. 2010-2020 yılları arasında ağırlıklı olarak Ortadoğu ve Kuzey Afrika’daki savaş ve çatışma bölgelerinde görev yaptı. “Arap İsyanları Güncesi” adlı bir kitabı var. Akademik kariyerinin yanı sıra, halen uluslararası haber kuruluşları için serbest gazetecilik de yapıyor.

Video ve Mobil Habercilik

Akıllı telefonlar günümüzde salt içerik tüketimi için kullanılan platformlar değil, aynı zamanda içerik üretimi için de gündelik yaşamın önemli parçası haline gelmişlerdir. Gelişen teknoloji ile birlikte, doğru şekilde kullanıldığında, bu cihazlar ile profesyonel yayın kalitesinde videolar üretmek mümkündür. Bu nedenle akıllı telefonların görüntü ses kaydetmek, bunları işlemek ve dağıtımını gerçekleştirmek için kullanımı haber ve eğlence sektörlerinde her geçen gün yaygınlaşmaktadır. Bu derste, bu cihazların potansiyellerini tam kullanabilmek ve yayın kalitesinde içerikler üretebilmek için gerekli temel bilgiler verilecektir.

I. Giriş: Kullanıcı türevli içerik üretiminde mobil araçların yeri

II. Akıllı Telefonlarla Çekim teknikleri temel bilgiler:

    • Işık, kompozisyon kamera açıları, çekim ölçekleri, kamera hareketleri
    • Mobil cihazlarda çekim için azılım ve donanım önerileri
    • Ses
    • Canlı yayın

III. Akıllı telefon ve tabletler

COVID-19 pandemisi sebebiyle çekimler Zoom üzerinden yapılmıştır.